Ingrediënten kruidencouscous met gegrilde asperges (4 personen)
- 300 gram couscous
- 400 gram broccolirijst
- 350 ml kokend water
- 15 gram munt
- 12,5 gram bieslook
- 50 gram ongezouten cashewnoten
- 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 350 gram groene asperges
- 140 gram geitenkaas naturel 55+
Bereiding
Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over en roer door en laat 10 min. staan.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes en snijd de bieslook fijn.
Hak de cashewnoten grof en pers de citroen uit.
Meng het citroensap met 3/4 van de olie en de honing tot een dressing.
Verhit de grillpan en verwijder de houtachtige onderkant van de asperges.
Bestrijk de asperges met de rest van de olie en gril ze 6 min. en keer regelmatig.
Roer de couscous en broccolirijst los.
Schep de munt en bieslook erdoor en meng met de dressing.
Leg de asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de cashewnoten.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde kruidencouscous met gegrilde asperges per persoon
625Kcal
23Eiwit
64KH
29Vet
8Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden