koolydraatarme sushi

Koolhydraatarme sushi – Recept van de week

Deze week een koolhydraatarme variant op de geliefde sushi. In plaats van rijst gebruiken we een bloemkoolmix waardoor je inname van koolhydraten aanzienlijk minder is.

Ingrediënten koolhydraatarme sushi (4 personen)

  • 2 eieren
  • 1 bloemkool (500 gram)
  • 2 wortels (200 gram)
  • 1/2 ui (50 gram)
  • 1 eetlepel mirin azijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1/4 mango (30 gram)
  • 1/2 komkommer zonder schil (150 gram)
  • 1/2 avocado
  • 6 stuks sushi norivellen

Bereiding

Rasp de bloemkool, wortel en ui grof en blancheer dit 4 minuten in kokend water.

Giet het water af en spoel namet ijskoud water tot volledig afgekoeld.

Wring de bloemkoolmix uit in een schone theedoek.

Klop de eieren en bak dit in een beetje olie in een pan tot een omelet.

Snijd de omelet, komkommer, avocado en mango in reepjes en roer dit door ? eetlepel mirin azijn.

Voeg het restant van de mirin azijn en de sesamolie aan de bloemkoolmix toe.

Leg de norivellen klaar op sushimat en verspreid de bloemkoolmix gelijkmatig.

Voeg de reepjes mango, komkommer, avocado en omelet toe.

Rol de sushi

Snijd de sushirollen in plakken van ongeveer 1? centimeter.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

190
Kcal

7
Eiwit

12
KH

12
Vet

6
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.