Ingrediënten jacked sweet potato (4 personen)
- 4 zoete aardappelen
- 2 bosuitjes
- 5 gram bieslook
- 5 gram munt
- 50 gram feta
- 200 gram h?ttenk'se
- 1/2 eetlepel sriracha
Bereiding
Steek de barbecue aan.
Boen de aardappelen schoon, leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw goed dicht.
Leg de aardappelen tussen de gloeiende kooltjes aan de rand van de barbecue.
Rooster ca. 40 min. met de deksel op de barbecue en keer halverwege.
Controleer na 30 min. of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Gaat de vork er gemakkelijk in, dan zijn de aardappelen gaar.
Neem ze voorzichtig uit de kooltjes en leg op een grote schaal.
Maak voorzichtig de folie op (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de bieslook en blaadjes munt fijn.
Verkruimel de feta.
Meng de ui, feta en kruiden door de h?ttenk'se.
Snijd de aardappelen kruislings in schep het kaasmengsel erop.
Besprenkel met de sriracha en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde jacked sweet potato per persoon
275Kcal
11Eiwit
44KH
5Vet
5Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden