Soorten vis
Er zijn meerdere soorten vis die je kunt eten. Vette vis of magere vis, in dit artikel beschrijven wij in welke voedingsstoffen in bepaalde vissoorten zitten?
Vette vis
Vaak wordt vette vis, zoals haring, zalm, makreel en tonijn aangeraden, omdat deze soort veel vitaminen en omega-3-vetzuren bevat. Dit zijn onverzadigde vetzuren, die bevorderend werken op je hart en bloedvaten. ?Vette vis? klinkt misschien wat huiveringwekkend, maar deze soort is erg gezond en bevat zelfs minder calorieën dan een gemiddeld stukje vlees.Magere vis
In magere vis zitten minder essenti?le vetzuren, maar een voordeel hiervan is dat ze erg eiwitrijk zijn en weinig calorieën bevatten. Voor een dieet is een stuk magere vis dus zeer geschikt. En ook voor het sporten is het fijn om magere vis te eten, omdat dit een bron van prote?nen is, die je nodig hebt bij de opbouw van je spieren. Enkele magere vissoorten zijn bijvoorbeeld tong, kabeljauw, oesters en schelvis.De beste vis om te eten bij sporten of afvallen
Bij het sporten en afvallen biedt magere vis, zoals kabeljauw en tong, veel voordelen. Je krijgt namelijk veel eiwitten binnen, die je helpen bij het opbouwen van je spieren. Daarnaast bevat het weinig calorieën, wat je weer kan helpen bij het afvallen. Af en toe een stukje vettere vis, zoals haring of paling, kan echter ook geen kwaad, aangezien dit een bron van essenti?le voedingsstoffen is. Ook deze werken bevorderend voor je gezondheid. Daarnaast leveren deze vissoorten ook nog steeds minder calorieën dan vlees, waardoor het dus sowieso een gezondere keuze is.
Welke vissoort eet jij het liefst?
Deel dit bericht met vrienden
Reacties 2
Ik eet graag gamba’s, gebakken in een beetje olijfolie of gekookt door de salade. Is dat vet of mager?
Hoi Cheryl, Gamba’s zijn schaal- en schelpdieren en officieel geen vissen. Maar ze worden wel tot magere vis gerekend volgens de schijf van vijf (Voedingscentrum).