Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie

Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie – Recept van de week

Deze week maken we Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie. Naast koolhydraten krijg je voldoende eiwitten binnen door de kikkererwten en goede vetten door de zalm.

Ingrediënten Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie (4 personen)

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 3 cm gember
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels kruidenpasta mild curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 350 gram kikkererwten
  • 300 gram zalmfilet
  • 400 gram wilde spinazie
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Kook de rijst in ruim water in 15 min. gaar.

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaat in blokjes.

Schil de gember en snijd fijn.

Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en kruidenpasta 3 min. op laag vuur.

Voeg de tomaat, kokosmelk en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook.

Laat 5 min. op middelhoog vuur koken en breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm.

Snijd de spinazie grof en voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie is geslonken.

Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer de curry met de rijst.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde Indiase viscurry met kikkererwten en spinazie per persoon

540
Kcal

28
Eiwit

44
KH

26
Vet

9
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *