I love Water

Mijn liefde voor water is groot. Al jaren drink ik per dag 2,5 a 3 liter water. Eerlijk gezegd drink ik naast water bijna niks anders. Ik lust geen koffie, drink alleen thee als ik koude handen heb en zelfs in de kroeg heb ik er geen problemen mee om water te bestellen. Gelukkig voor mij is water ook nog eens heel gezond.

Waarom is het drinken van water belangrijk?

Alle functies van je lichaam gebruiken water en het zorgt ervoor dat deze functies snel en effici?nt kunnen worden uitgevoerd. Het drinken van genoeg water zorgt daarom voor meer energie en verhoogt de stofwisseling. Met water spoel je gifstoffen uit je lichaam, dit verkleint de kansen op infecties. Je zult je fris en gezond voelen en je lichaam zal in balans zijn. Dit kan je ook terug zien in je huid. Als je wilt afvallen is veel water drinken helemaal belangrijk, want onderzoek heeft uitgewezen dat dorst en trek vaak samen gaan. Als je (een beetje) uitgedroogd bent is het makkelijk om het gevoel van dorst te verwarren met een hongergevoel. Door water te drinken raak je vol, maar nog het belangrijkste, je metabolisme zal sneller gaan werken. Dit helpt je meer calorieën te verbranden.

Nog niet overtuigd? Misschien helpen deze tips

Ben jij (nog) geen fanatieke water liefhebber dat geeft niks, dat was ik eerst ook niet. Een aantal tips om meer water te drinken; Begin de dag direct met een (groot) glas water. Doordat je gelijk als je wakker wordt water drinkt, zullen je je organen een flinke boost krijgen. Je organen moeten gelijk beginnen met werken omdat ze het water moeten verwerken. Het water reinigt de wand van je maag waardoor je voedingstoffen beter kunt opnemen, hierdoor zal je lichaam beter in staat zijn je eten te verteren.

Hoe drink ik de hele dag water op m’n werk?

Heb je een kantoorbaan waar je een groot deel van de dag achter een bureau zit? Zet dat een grote fles water en een glas naast je werkplek. Als je niet op hoeft te staan om water te pakken ga je van zelf meer drinken. Ik heb een karaf van een liter naast mijn laptop staan en vul deze 2 keer per dag. Heb je geen karaf? Een (grote) Spa fles werkt natuurlijk ook. Zorg dat je altijd water bij je hebt, op kantoor, tijdens het sporten maar ook als je boodschappen gaat doen. Als je dan dorst hebt kan je altijd drinken zonder eerst op een terras neer te strijken en in de verleiding te komen om een biertje of cola te bestellen.

Lekker, een smaakje!

Hou je niet van water vanwege de smaak? Of het gebrek daar aan? Voeg dan een smaakje toe aan je water. Voorbeelden hier van zijn gember, komkommer, citroen, munt of kersen.?Maar er zijn ook een aantal gezonde siroop varianten te koop.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Hester van Schaik

4 a 6 keer per week in de sportschool te vinden. En... de enige vrouw in dit team om voor wat diversiteit te zorgen. Last but not least: I love cookies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *