Homemade vissticks – Recept van de week

Dit lekkere broodje met homemade vissticks en avocado/limoen saus is perfect als frisse zomerse lunch! Door gebruik te maken van een volkoren pitabroodje, volkoren tarwemeel en meergranen beschuit schroef je de vezels op!

Ingrediënten Vissticks

  • circa 150 gram kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels volkoren tarwemeel
  • 2 meergranen beschuiten
  • 1 ei
  • 2 eetlepels peterselie
  • vloeibaar bak- en braadproduct of plantaardige olie
  • 2 volkoren pitabroodjes

Ingrediënten Avocado/limoensaus

  • ? avocado
  • 1 eetlepel limoen
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • veldsla
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de kabeljauw in repen. Dep de vis droog. Kluts het eitje, samen met de fijngesneden peterselie. Doe de paneermeel en de volkoren tarwemeel beiden op een apart bord. Paneer de vissticks: ei, volkoren tarwemeel, ei, paneermeel.

Verhit het vloeibare bak en braad vet of de olie in een pan. Laat het niet aanbranden. Bak de vissticks goudbruin in circa 6 minuten.

Pureer de avocado samen met de magere yoghurt en limoensap. Voeg wat peterselie toe en peper en zout naar smaak.

Besmeer de pitabroodjes met de saus, beleg met wat veldsla en leg de vissticks in het broodje.

Bon appetit!

Voedingwaarde 2 pitabroodjes
  • kcal: 954 gram kcal
  • eiwit: 50 gram
  • Koolhydraten: 81 gram
  • Vet: 35 gram

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Reacties 1

  1. Jan Appelschiller

    Homemade vissticks, daar zie je niet zo snel recepten voor. En ik moet toegeven dat ze er op de foto een stuk lekkerder uitzien dan die premade vissticks die je in de supermarkt koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.