Dit lekkere broodje met homemade vissticks en avocado/limoen saus is perfect als frisse zomerse lunch! Door gebruik te maken van een volkoren pitabroodje, volkoren tarwemeel en meergranen beschuit schroef je de vezels op!
Ingrediënten Vissticks
- circa 150 gram kabeljauwfilet
- 4 eetlepels volkoren tarwemeel
- 2 meergranen beschuiten
- 1 ei
- 2 eetlepels peterselie
- vloeibaar bak- en braadproduct of plantaardige olie
- 2 volkoren pitabroodjes
Ingrediënten Avocado/limoensaus
- ? avocado
- 1 eetlepel limoen
- 1 eetlepel magere yoghurt
- veldsla
- peper en zout
Bereiding
Snijd de kabeljauw in repen. Dep de vis droog. Kluts het eitje, samen met de fijngesneden peterselie. Doe de paneermeel en de volkoren tarwemeel beiden op een apart bord. Paneer de vissticks: ei, volkoren tarwemeel, ei, paneermeel.
Verhit het vloeibare bak en braad vet of de olie in een pan. Laat het niet aanbranden. Bak de vissticks goudbruin in circa 6 minuten.
Pureer de avocado samen met de magere yoghurt en limoensap. Voeg wat peterselie toe en peper en zout naar smaak.
Besmeer de pitabroodjes met de saus, beleg met wat veldsla en leg de vissticks in het broodje.
Bon appetit!
Voedingwaarde 2 pitabroodjes
- kcal: 954 gram kcal
- eiwit: 50 gram
- Koolhydraten: 81 gram
- Vet: 35 gram
Deel dit bericht met vrienden
Reacties 1
Homemade vissticks, daar zie je niet zo snel recepten voor. En ik moet toegeven dat ze er op de foto een stuk lekkerder uitzien dan die premade vissticks die je in de supermarkt koopt.