Hoe voorkom je snacken op de bank?

Lekker luieren op de bank kan soms zo heerlijk zijn. Ik ten minste. Maar pas, de verveling slaat snel toe. En dit soort momenten ligt de beruchte snack time op de loer. Snoep, chips, koekjes en frisdrank gaat er met een snelle vaart doorheen. Not good. Hoe voorkom je snacken op de bank?

Waarom liever niet?

Net als een bezoekje bij de McDonalds, voelt het achteraf niet altijd fijn. Vlak eten voor je naar bed gaat is niet bepaald gezond. Alle Koolhydraten, calorieën en vetten (met name de ongzonde verzadigde vetten) die niet meer worden verbrand door o.a. bewegen worden tijdens je slaap simpelweg als reserves opgeslagen. Als deze ongebruikt blijven worden ze omgezet als vet. Hoe kan je nu die beruchte snack times voorkomen? Zelf gebruik ik volgende drie methodes.

kwark-tegen-snacken

Alternatieve snack

Je hangt op de bank en krijgt rond 9 uur honger. Snacken ligt op de loer. Om toch mijn hongergevoel te stillen pak ik een bak met kwark erbij, en dat werkt prima! Gezond en vullend. Uitgekeken op de neutrale smaak? Gooi er een paar ontdooide diepvries vruchten doorheen. Mango is mijn lievelings ?. Noten erbij zoals ongezouten cashewnoten (link), gosji bessen en walnoten is ook een lekkere toevoeging. Voor extra smaak is een beetje honing, kaneel- cacaopoeder ook een aanrader. Simpeler is een appel. Met een heel groot verzadigd effect, waardoor je een langere vol gevoel hebt.

snackattack

Snackdag

Ik heb één snackdag per week. Meestal op een vrijdag of zaterdag gaan bij mij alle remmen los. Die dag ben ik niet gebonden aan een (gewenste) limiet van het aantal calorieën, verzadige vetten etc. Door deze regel te hanteren heb ik voor mijzelf gemerkt dat het tussendoor snoepen en snacken makkelijker gaat. In plaats van altijd maar verbieden dat je niet mag snoepen, weet je dat er een moment komt dat je wel wel mag snoepen. In mijn geval werkt dit als goed motivator.

kitchen-safe

Kitchen safe

Als het snacken toch op de loer ligt, zorg dan dat je het met mate doet. Ik zelf heb nu een tijdje de Kitchen Safe (thekitchensafe.com). Wat zeg je? Het is een voorraaddoos met een time lock. Ooit gevonden op Kickstarter, een site met talloze (briljante) ideeën die je met je eigen geld kan funden. Al meerdere keren heeft het mij gered bij het opeten van een volledige zak snoep. Zelf eet ik een paar snoepjes en gooi het direct in de kitchen safe met de timelock voor een paar uur. Zo weer even gered van de snack attack.

Voor alle drie de tips geldt, discipline is noodzakelijk. Heb je last van een zwak moment, grijp dan terug op de bovenstaande tips. Wat doe jij om snacken op de bank te voorkomen?

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *