Help! Ik wil aankomen

De bladen staan vol met tips hoe je af kan vallen, hoe je zo snel mogelijk gewicht verliest en hoe je zo dun mogelijk kan worden. Maar wat nou als je zo dun bent dat mensen je continue vragen of je ziek bent? Wat als je zo dun bent dat je dagelijks gevraagd wordt of je een eetstoornis hebt? Wat als je zo dun bent, dat jij je onprettig voelt in je eigen lichaam? Waar vind je dan de tips over gezond aankomen? Nou, bij ons!

Verantwoord

Uiteraard kom je gemakkelijker aan als je meer consumeert dan dat je lichaam kan verbranden. Veel dunne mensen grijpen daarom naar fastfood en hartige snacks. Dit is echter een ongezonde manier van aankomen. Behalve de ontzettende hoge dosis zouten die je binnenkrijgt, zetten de vetten zich ook nog eens af tegen de binnenwand van jou bloedvaten. Met andere woorden; je kan er van buiten dan wel gezond uitzien, van binnen ben je dat absoluut niet. Aankomen is vele malen moeilijker dan afvallen, maar wanneer je dit niet op een gezonde manier bereikt zal je er weinig aan hebben.

Sterker worden

Een verantwoorde manier om aan te komen is het consumeren van prote?ne. Dit zijn de bouwstoffen van je spieren. In combinatie met de juiste training zal je spiermassa dus toenemen en kom je aan in gewicht. Je kan voldoende prote?ne binnenkrijgen door het drinken van shakes, maar het beste is natuurlijk een natuurlijke bron. Eet voldoende kip, biefstuk, witvis, champignons, kwark, witte bonen en yoghurt om aan je dagelijkse portie te komen.

Lees ook onze heerlijke wrap met kip recept en wat je in huis moet halen voor een gezonde shake.

Combineren

Om sneller in gewicht aan te komen kan je het verhoogde prote?ne dieet combineren met het eten van koolhydraten. Deze twee versterken elkaar namelijk en alles wat je lichaam niet verbrand wordt zal dan opgeslagen worden. Let wel goed op! Dit wordt opgeslagen als vet en niet als spiermassa. Zorg er dus voor dat je op tijd stopt met de innamen. Koolhydraten kan je vinden in brood, pasta, witte rijst, aardappelen en vla. Een juiste balans is hier echter wel het toverwoord.

Sporten

Zoals je al iets eerder kon lezen kan het sporten je juist helpen met het aankomen. Mits je de juiste sport doet kan je snel in spiermassa aankomen, wat je er een stuk gezonder uit zal laten zien. De beste manier om dat te bereiken is gewichtheffen. Uiteraard moet je voor je training wel een warming-up doen maar probeer je cardio zoveel mogelijk te vermeiden. Het gewichtheffen brengt je hartslag al flink omhoog waardoor je verbranding omhoog schiet. Dit willen we niet versterken door extra cardio te doen.

De stap om naar een sportschool te gaan is erg groot. Juist als je mager bent zal je het idee hebben dat veel ogen op je gericht zijn. Laat je echter niet kennen. Begin jouw training op jouw tempo. Train in spiergroepen. De ene dag de benen, de andere dag de armen en de dag daarop de rug en buik. Als je begint met 3 maal ben je al behoorlijk onderweg. Zet een schema op met jou begeleider en werken maar! Meer inspiratie lees je terug bij onze wekelijkse workout of the week.

Lees ook praktische tips voor het kiezen van jouw sportschool en volg de wekelijkse workout of the week.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *