Hartige cake

Hartige cake – Recept van de week

Zin in iets hartigs? Maak deze hartige cake! Het is een flink tussendoortje (231 kcal). Maar prima voor na het sporten. Een plak bevat 12 gram eiwit, 10 gram vet (voornamelijk onverzadigd vet) en is rijk aan vezels. Ook lekker als lunch met een zelfgemaakt groentesoepje of salade. Een plak geeft lang een verzadigd gevoel door het hoge gehalte aan eiwitten en vezels, waardoor je minder snel weer trek krijgt!

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren meel (en een beetje extra om de groenten te bestuiven)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 halve pecannoten
  • champignon/prei mix, 250 gram
  • 100 gram magere kaas
  • 1 flinke eetlepel provinciaalse kruiden
  • peper
  • zout

Bereiding

Roerbak de groentemix in 1 eetlepel olijfolie. Voeg zeezout en gemalen peper toe naar smaak.

Zeef het volkorenmeel en bakpoeder in een kom. Voeg de provinciaalse kruiden toe. Mix hier achtereenvolgens de eieren, kwark, en de olijfolie door tot het een mooi glad beslag vormt.

Schep het groentemengsel door het beslag. Zorg dat de groenten niet te nat zijn als je deze verwerkt in het cakebeslag. Voeg de kaas en pecannoten toe. Meng alles goed door elkaar.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak ze in 40 minuten gaar. Zet de oven op 200 graden max. In het geval van een heteluchtoven zelf 180 graden max.

Lekker bij een salade of groentesoep!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per plak (1 cake bevat 8 plakken)

231
Kcal

12
Eiwit

21
KH

10
Vet

4,3
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Ook lekker 🙂

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.