Ingrediënten
- 250 gram volkoren meel (en een beetje extra om de groenten te bestuiven)
- 3 theelepels bakpoeder
- 4 eieren
- 4 eetlepels magere kwark
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 halve pecannoten
- champignon/prei mix, 250 gram
- 100 gram magere kaas
- 1 flinke eetlepel provinciaalse kruiden
- peper
- zout
Bereiding
Roerbak de groentemix in 1 eetlepel olijfolie. Voeg zeezout en gemalen peper toe naar smaak.
Zeef het volkorenmeel en bakpoeder in een kom. Voeg de provinciaalse kruiden toe. Mix hier achtereenvolgens de eieren, kwark, en de olijfolie door tot het een mooi glad beslag vormt.
Schep het groentemengsel door het beslag. Zorg dat de groenten niet te nat zijn als je deze verwerkt in het cakebeslag. Voeg de kaas en pecannoten toe. Meng alles goed door elkaar.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak ze in 40 minuten gaar. Zet de oven op 200 graden max. In het geval van een heteluchtoven zelf 180 graden max.
Lekker bij een salade of groentesoep!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per plak (1 cake bevat 8 plakken)
231Kcal
12Eiwit
21KH
10Vet
4,3Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Ook lekker 🙂
Deel dit bericht met vrienden