Hardloop innovaties: Project Runtimate

De innovaties vliegen om onze oren. Van virtuality reality glasses tot aan het openen van je huisdeur met je iPhone. Ik ben er gek op! Kom maar op met die (sportieve) gadgets. Avonden gaan verloren aan het bekijken van projecten op Kickstarter, Fancy, Indiegogo en Etsy. Met name aan sportieve en health projecten. De leukste (en de vreemdste) ga ik met jullie delen. Vandaag een merkwaardige hulpmiddel voor het hardlopen.

Runtimate (altijd alles bij de hand als runner, magnet style)

Ten eerste, dit is een heel gaaf idee. Het lost een structureel probleem op waarbij je zo?n vervelende klittenband om je bovenarm hebt met je iPhone of Android telefoon in een hoesje. De duurzaamheid van die dingen, in mijn geval, is om te huilen. Elke drie maanden kan ik wel een nieuwe halen. Ok?, misschien is het tijd dat keer een dure variant ? 50 euro koop. Maar ik blijf elke keer langs de Action winkel gaan voor een nieuwe goedkope van circa 5 euro.

Runtimate

Subtiel kan geen kwaad

Ok?, terug naar het Kickstarter project. Nogmaals het idee is gaaf, maar de uitwerking en hoe het er met name uit ziet is in mijn ogen cruciaal. Toen ik de video zag moest ik gelijk terugdenken aan mijn jeugd. Ik liep als 6-jarig jochie met mijn moeder hand in hand door de Efteling. Zij met een heuptasje om haar middel. Handig voor de portemonnee, sleutels en alle andere kleine fratsen. Erg praktisch, maar oeffff het zag er niet uit! Runtimate

Zoals ik kan inschatten zie ik hardlopend Nederland niet door de parken rennen met z?n grote accessoire om hun middel. Een magnetische belt dan ook nog inclusief alle toebehoren. De gemiddelde hardloper die ik voorbij zie rennen heeft moderne en modieuze hardloopkleding met felle kleuren aan. En het liefst met zo min mogelijk poespas. Iets wat aan je heup of middel hangt en heen en weer bounct, kom je (gelukkig) niet vaak tegen.

Runtimate

Wat vind de community?

Dit beeld word ook bevestigd door de kleine honderd backers van het Kickstarter project. Het merendeel komt uit Itali?. Vreemd is dat niet. De makers komen uit hetzelfde land. Daarna blijven er een paar backers over die komen uit Amerika, Spanje en de UK. En heel verassend, geen Nederlandse backers.

De beoogde funding goal van ?65.000 gaan ze ook hoogstwaarschijnlijk niet halen. De goedkoopste uitvoering ligt rond de 50 euro en dan krijg je een magnetische belt met smartphone houder. Met nog één dag dagen op de klok, is een beoogde eindsprint gewoonweg niet haalbaar. Of denk jij hier anders, en heb jij lak aan de, in mijn ogen, niet subtiele magnetische belt om je middel, maar vind je het een mooie uitvoering. En gaat de praktische nut voor jou boven alles. Ik ben benieuwd of jij dit zou kopen of dat je zelf voor alternatieve oplossing kiest. Laat het hieronder weten.

Details

  • Kickstart: Runtimate
  • Uit: Naples, Itali?
  • Loopt tot: 2 maart 2016
  • Funding: 8% van de ?65.000 (op 1 maart)
  • Bekijk hem op Kickstarter

To be continued!

Dit is de eerste innovatieve die ik met jullie deel en blijf delen. Volgende keer ga ik in op nieuwe hardloopmerk/community. Het Kickstarter project heeft als doel sportiviteit aan te wassen door je vrienden, want in je eentje starten met sporten kan lastig zijn. Volgende keer lees je er over wat ik er van vind en of ik denk dat dit project een kans van slagen heeft.


Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *