Ingrediënten groentespiezen met tijmolie (4 personen)
- 1 courgette
- 1 venkelknol
- 50 ml olijfolie
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 theelepel gemalen venkelzaad
- 1 aubergine
Bereiding
Steek de barbecue aan.
Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol.
Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de helften in parten.
Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm.
Bestrooi alle groenten met peper en eventueel zout.
Meng de olie met de tijm en het venkelzaad.
Maak spiezen van de courgette, spiezen van de venkel en spiezen van de aubergine. Bestrijk de groenten licht met de kruidenolie.
Gril de aubergine 12 min. op de barbecue en de courgette en venkel 8 min. Keer regelmatig.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde groentespiezzen met tijmolie per persoon
165Kcal
3Eiwit
8KH
13Vet
4Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden