Groene groentesoep – Recept van de week

Super Healthy! Groene groentensoep! Boordevol vitamines en mineralen! Een heerlijke soep die je als lunch of lichte avondmaaltijd kunt eten. Lekker met knoflookbruschetta bijvoorbeeld!

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 courgette, in stukken
  • 200 g verse doperwten of diepvries
  • 100 gram handje spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 rijpe avocado
  • handje munt, gehakt (hou een beetje over voor de garnering)
  • 1 bosje lente-uitjes, gehakt
  • peper en zout

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en fruit deze glazig. Voeg vervolgens de doperwtjes en courgette toe. Blijf dit 3 minuten rustig roerbakken. Voeg vervolgens knoflook toe en roerbak dit even mee.

Na ongeveer 1-2 minuutjes kan je de spinazie erbij doen. Roerbak het geheel totdat de spinazie is geslonken. Voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan nog 4 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur. Roer de munt erdoor tot deze zacht is.

Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Voeg halverwege de avocado toe. Breng op smaak met zout en peper. En garneer met bosui en verse munt.

Maak hierbij bijvoorbeeld knoflook bruschetta met een lekker olijfolie! Rooster plakjes ciabatta goudbruin. Smeer in met een teentje knoflook en besprenkel met een lekkere olijfolie!

En wat vind jij van GROENE groentesoep?

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.