Glutenvrije fusilli

Glutenvrije fusilli met kikkererwten – Recept van de week

Deze week glutenvrije fusilli met kikkererwten. Kikkererwten zijn een grote bron van eiwitten en hebben daarnaast een stabiliserende werking op het bloedsuikergehalte.

Ingrediënten Glu?ten?vrije fu'sil?li met kik?ker?erw?ten (voor 4 personen)

  • 200 gram glutenvrije fusilli
  • 420 gram zongedroogde tomaten olie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram coburgerham (of kipfilet)
  • 4 uien
  • 1/4 theelepels chilivlokken
  • 300 gram kikkererwten
  • 15 gram koriander
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 150 gram rucola

Bereiding

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op.

Snijd de tomaten en knoflook fijn en de ham in reepjes. Snipper de uien.

Verhit 4 eetlepels van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min.

Voeg de tomaten en ham toe en laat op laag vuur 5 min. stoven.

Schep regelmatig om en breng op smaak met chilivlokken en eventueel zout.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.

Snijd de koriander fijn en giet de pasta af.

Schep met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel.

Verdeel over de borden.

Eet smakelijk!

Let op: Als je geen ham eet kun je de ham vervangen door kipfilet

Voedingswaarde per persoon

640
Kcal

25
Eiwit

61
KH

30
Vet

13
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.