bloemkoolpizza

Glutenvrije bloemkoolpizza – Recept van de week

Deze week een gezondere variant op de pizza. Glutenvrij en een bodem met als basis bloemkool. Je zult versteld staan van de smaak!

Ingrediënten Glutenvrije bloemkoolpizza (4 personen)

  • 800 gram bloemkool
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 250 gram mozzarella
  • 135 gram pesto arrabbiata
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 15 g basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim.

Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven.

Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.

Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ? cm dik is.

Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.

Snijd ondertussen uien en paprika's in dunne ringen en snijd de mozzarella in plakken.

Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella en verdeel de olijven erover.

Bak de pizza ca. 15 minuten in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per pizza

730
Kcal

40
Eiwit

21
KH

52
Vet

10
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *