Gezocht; de ideale hardloopbroek

Ik ben een half jaar geleden begonnen met hardlopen. Op dat moment had ik geen idee of ik het vol zou houden. Ik heb daarom niet ge?nvesteerd in een hardloop outfit. Ik had nog een sportbroek liggen die goed voldeed aan de eisen en redelijk liep. In de zomer ben ik begonnen met lopen dus een simpel sportshirtje voldeed aan de eisen.

Hoe het allemaal begon

Na een paar weken volhouden heb ik een goedkope hardloop broek van de HEMA gekocht. Op dat moment, ideaal. Een goede broek voor een klein prijsje. De winter kwam en ik heb ook nog ge?nvesteerd in een twee warme hardloopshirts, hardloopschoenen en een fijn jasje. Mijn outfit was redelijk compleet (een vrouw heeft natuurlijk nooit genoeg kleding).

Helaas na +/- 25x wassen, is er niks meer over van m?n fijne hardloop broek. De stretch is door het wassen en zweten helemaal verdwenen en bij een klein beetje spanning schijnt de broek al door. Op zoek naar een nieuwe broek dus.

Maar wat een klus is dat!

Ik ben ondertussen meerdere sportwinkels af geweest maar ik heb de ideale sportbroek nog niet gevonden. Ik wil graag een goede broek en heb qua fitness kleding goede ervaringen met Nike en Reebok.

Reebok heeft weinig hardloopkleding dus ik heb me vooral gericht op Nike broeken, maar sta ook absoluut open voor andere merken zoals bijvoorbeeld Asics. Tot nu toe is mijn zoektocht nog niet succesvol, maar ik wil graag mijn wensen lijst met jullie delen.

1. Trends

Hoe wel het een trend is voel ik me een stuk fijner in een neutrale broek. Voor mij geen wilde prints maar gewoon een simpele zwarte of grijze broek. Ook meteen makkelijk met wassen aangezien wij elke week een was kunnen vullen met donkere sportkleding.

2. Pasvorm

Ik ben gezegend met vrouwelijke billen en heupen, maar dat maakt een sportbroek vinden wat lastiger. Ik heb een broek nodig die iets hoger valt, anders blijf ik hijsen omdat m?n broek afzakt. Om die zelfde reden vind ik het fijn als er een touwtje of brede band zit om te zorgen dat m?n broek niet kan afzakken tijdens het lopen.

3. Buiten/Binnen

Ik loop meestal buiten, maar train ook in de sportschool op een loopband. In het laatste geval ga ik daarna vaak nog fitnessen. Een hardloopbroek moet ook geschikt zijn om in te trainen, en mag dus niet door schijnen bij een squat.

4. Dikte

Een hardloopbroek moet goed strak en stevig zitten. Ik wil geen losse stukjes stof of drillende billen zien als ik loop. Daar staat tegen over dat ik geen super dikke broek zoek. Ik ben een bikkel maar bij -3 graden loop ik gewoon binnen en niet buiten.

5. Praktisch

Daarnaast natuurlijk de praktische zaken zoals een sleutelzakje, reflecterende stukken en lang genoeg voor mij 173 cm.

Mochten jullie nog aanvullende tips hebben of de perfecte broek al gevonden hebben, ik hoor het graag! Hou ons Instagram in de gaten. Aanstaande zaterdag ga ik weer op zoek naar een broek!

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Hester van Schaik

4 a 6 keer per week in de sportschool te vinden. En... de enige vrouw in dit team om voor wat diversiteit te zorgen. Last but not least: I love cookies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *