Ingrediënten gevulde puntpaprika (4 personen)
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes oregano
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 370 ml witte bonen in tomatensaus
- 4 puntpaprika’s
- 300 g spinazie
- 200 gram witte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes oregano.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe aan de ui en warm 5 min. mee.
Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, maar laat de steelaanzet zitten.
Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat.
Voeg de spinazie in delen toe aan de bonen en laat al omscheppend iets slinken.
Neem de pan van het vuur. Verdeel het bonenmengsel over de paprika's en verkruimel de witte kaas erover.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en serveer direct.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde gevulde puntpaprika per persoon
350Kcal
16Eiwit
24KH
19Vet
9Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden