Gestoomde tofu met ketjap manis

Gestoomde tofu met ketjap manis – Recept van de week

Deze week een vegetarisch gerecht waarbij we vlees vervangen door tofu. Het voordeel van tofu is dat het een eiwitrijk sojaproduct.

Ingrediënten gestoomde tofu met ketjap manis (1 persoon)

  • 150 gram tofu
  • 45 gram taug?
  • 1 eetlepel water
  • 4 gram bladselderij
  • 4 gram bosui
  • 10 gram ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • gebakken uitjes (optioneel)

Bereiding

Stoom de tofu 15 minuten. Voeg na 10 minuten de taug? toe.

Snijd ondertussen de chilipeper, bladselderij, bosui en ui fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu tot het goudbruin is aan alle kanten. Bewaar de taug? in een schaaltje.

Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Vervolgens snijd je de tofu in plakken.

Meng het water met de ketjap manis.

Beleg een bord met taug? en doe vervolgens de plakken tofu erop met de ketjap manis.

Versier het bord met de chilipeper, bladselderij, bosui, ui en garneer het met een beetje gefrituurde uitjes.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

315
Kcal

20,8
Eiwit

10,1
KH

21
Vet

1,1
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *