Gegrilde papaya

Gegrilde papaya met huttenkase en limoen – Recept van de week

Papaya draagt bij tot een betere spijsvertering en is daarnaast erg goed voor je weerstand. Een lekker en apart voorgerecht.

Ingrediënten gegrilde papaya (voor 4 personen)

  • 3 papaya’s
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram h?tttenk'se
  • sap en rasp van 1 meloen
  • 25 gram ongezouten pistachenootjes

Bereiding

Snijd de papaya's doormidden, verwijder de schil en de pitjes en snijd ze in plakken. Snijd de plakken in de lengte doormidden en bestrooi ze met 1 eetlepel suiker.

Meng de h?ttenk'se met een halve eetlepel limoenrasp en het limoensap.

Leg de papayaplakjes op een met bakpapier bedekt bakblik en plaats dit 10 cm onder de grill. Gril de papaja 5 minuten tot de suiker krokant is geworden.

Schik de papayaplakjes op vier borden, serveer met h?ttenk'se en garneer met gehakte pistachenootjes.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

77
Kcal

6
Eiwit

17
KH

1
Vet

1
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *