Gevulde pompoen

Gevulde pompoen – Recept van de week

De komende periode vullen kip en/of kalkoen maar waarom geen pompoen! Wij maken een gevulde pompoen met paddenstoelen, spinazie en kruiden. Pompoen bevat veel vezels, weinig calorieën en veel vitamines (A,C & E). Je haalt ijzer uit spinazie waardoor dit een heerlijk maar ook erg gezond gerecht is.

Ingrediënten gevulde pompoen (4 personen)

  • 1 flespompoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr paddenstoelenmelange
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 200 gr wilde spinazie
  • 2 cm verse gember
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1/4 tl nootmuskaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de pompoen in de lengte en verwijder met een lepel de pitten en draden. Besprenkel de snijvlakken met elk 1 eetlepel olie en rooster met de snijkant naar beneden ca. 35 min. in het midden van de oven, tot het vruchtvlees zacht is.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen, de helft van de knoflook en de helft van de tijm 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur en breng op smaak met 1 eetlepel citroensap per pompoen, peper en eventueel zout.

Neem de pompoen uit de oven, schep met een lepel een deel van het vruchtvlees eruit en houd apart. Zet de oven op 180 °C. Laat ca. 2 cm vruchtvlees aan de randen zitten.

Schil en rasp de gember en meng met de kruidnagel, nootmuskaat, het vruchtvlees van de pompoen en het citroenrasp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bekleed de holtes van de pompoenhelften met 3/4 van de spinazie en duw goed aan. Verdeel achtereenvolgens de paddenstoelen en pompoenpuree in lagen over de spinazie. Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan.

Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap in een snelle beweging de snijkanten tegen elkaar aan. Bind vast met keukentouw.

Rooster de pompoen nog 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat nog 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde gevulde pompoen per persoon

165
Kcal

4
Eiwit

8
KH

12
Vet

4
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.