Ge?roos?ter?de knol?sel?de?rij met lin?zen en ha?zel?no?ten

Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten – Recept van de week

Deze week geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten. Dit gerecht zit vol groenten, peulvruchten en noten waardoor je veel goede vetten en vezels binnenkrijgt.

Ingrediënten Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten (4 personen)

  • 1200 gram knolselderij
  • 600 gram worteltjes (geschrapt)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 95 gram hazelnoten
  • 800 g linzen (blik)
  • 200 gram Griekse feta
  • 15 g munt (alleen de blaadjes)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C en schil de knolselderij, snijd deze in plakken van 1 cm en de plakken in repen van 2 cm. Halveer de wortels in de lengte.

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel de groenten met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster ca. 35 min. in de oven. Schep regelmatig om.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Verwarm de linzen in hun eigen vocht 3 min. op middelhoog vuur en laat uitlekken in een zeef.

Snijd ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de munt fijn. Verdeel de groenten en linzen over de borden en bestrooi met de hazelnoten, feta en munt en serveer.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

610
Kcal

21
Eiwit

40
KH

37
Vet

15
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.