Ingrediënten Flatbreads met yoghurtdip (6 personen)
- 1/2 teen knoflook
- 40 gram Pecorino Romano
- 300 gram yoghurt Griekse stijl
- 1 1/2 theelepel zout
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum
- 50 gram granaatappelpitjes
- 250 gram ricotta
- 2 eetlepels kraanwater
- 200 gram speltbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Snijd de knoflook fijn en rasp de Pecorino.
Meng voor de dip (de labneh) de yoghurt, knoflook, 1 theelepel zout en 2 eetlepels basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal.
Bestrooi het geheel met de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de basilicumolie.
Meng 40 gram ricotta met de Pecorino en maak er met natte handen 4 bolletjes van.
Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, de rest van het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Verdeel in 4 bollen en rol de bollen met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad voorzichtig uit tot ronde lappen van ? 13 cm.
Leg in het midden van elke deeglap een bolletje kaas. Vouw het deeg over de kaas heen. Keer om en rol met de deegroller voorzichtig op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van ? 15 cm.
Verhit twee koekenpannen met in elk 1 eetlepel olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bak er zo nog 2.
Serveer de broden met de labneh en eet smakelijk!
Voedingswaarde Flatbreads met yoghurtdip per persoon
410Kcal
12Eiwit
30KH
26Vet
4Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden