falafel

Falafel – Recept van de week

Volgens de gezondheidsraad moeten we vaker peulvruchten eten. Dit recept voor falafel is snel, gezond en gemakkelijk! Daarnaast is de falafel een bron van vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Lekker met een dikke klodder Griekse Yoghurt en komkommer.

Ingrediënten (+/- 12) falafel

  • 1 pot kikkererwten (400 gram)
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 flinke hand verse peterselie
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • peper, zout, olie

Ingrediënten saus

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • ? komkommer
  • handje verse peterselie
  • sla
  • tomaat
  • peper
  • zout

Bereiding

Rooster de korianderpoeder, komijn, een flinke snuf peper en zout, in een droge pan.

Giet het water uit de pot van de kikkererwten en dep ze droog.

Doe ze in een keukenmachine samen met de geroosterde kruiden, geperste knoflook, de peterselie en het ei. Meng het tot een grof mengsel.

Maak met je handen 12 balletjes en druk ze wat plat.

Verwarm een flinke scheut olie in de pan en doe de falafel balletjes in de pan.

Bak de falafel balletjes om en om in 10 minuten goudbruin.

Lekker in een pitabroodje, met komkommer, tomaat, veldsla en een saus van Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, peterselie, peper en zout!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per 3 falafel & pitabroodje

459
Kcal

17,8
Eiwit

65
KH

11,5
Vet

9
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Ook lekker 🙂

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *