ervaringen stormloop 2016

Ervaringen Stormloop 2016

De Stormloop vindt elk jaar plaats op het circuit van Zandvoort, dit keer ging niet Max (Verstappen) voor de mooiste tijd, maar probeerden vijf gasten uit Zoetermeer dat te doen.

Asfalt, zand en water

Na een mooi jaar van voorbereiding vertrok ik, samen met vier vrienden, vanuit het altijd pittoreske Zoetermeer naar het idyllische Zandvoort. Na een mooie tocht met de trein, bus en de benenwagen kwamen wij aan op bestemming. Wij waren klaar voor het event en het event voor ons.

Het jaar van voorbereiding stond volop in het teken van fitness, hardlopen en boksen. De drive die ons al het hele jaar motiveerde was ook die ochtend weer volop aanwezig. De tocht van 16 kilometer zou veel van ons gaan vragen, maar de Vaseline zat in de tas, de sokken waren gestreken en de rennersbroeken zaten strakker dan ooit. Beter voorbereid zijn kon eigenlijk niet.

Toen we in Zandvoort aankwamen scheen de zon volop, maar nadat we dichterbij het circuit kwamen wisten we dat het niet lang zo zou blijven. De weermannen van zowel RTL en NOS hadden ons daar al meerdere malen op gewezen. Toen de eerste regendruppels uit de lucht vielen terwijl we langs de kustlijn van Zandvoort liepen wisten we dat het een leuke tocht zou worden.

  • ervaringen stormloop bord
  • ervaringen stormloop regen

Onze enige andere ervaring met dit soort events hadden wij alleen door Mudmasters opgedaan. Reeds tweemaal hebben we deze in Haarlemmermeer gelopen, twee keer de 12 K, waarbij de laatste keer gelukkig weer iets sneller ging dan het jaar ervoor. Leuk om te vermelden is wel dat de reden waarom ondergetekende ?berhaupt is gaan hardlopen was de inschrijving van Mudmasters 2014. Ik vond het een mooi doel en het hield me ook gemotiveerd om een mooie tijd neer te zetten.

Toen we eenmaal op het Circuit aankwamen waren we al redelijk doorweekt, echter zagen we al wat obstakels en duinen waar we tegen aan moesten boksen. Dit zorgde voor een warm gevoel dat ons de hele tocht warm heeft gehouden. De sfeer zat er al goed in en het was nog redelijk rustig. We konden daarom alles op ons gemak doen. Wat wel een minpunt was, zeker in vergelijking met Mudmasters, was dat de bagage afgifte niet zo heel goed geregeld was. Er stonden slechts twee mensen achter een balie. Tevens kregen we ook nog eens papieren kaartjes met nummers mee. We vroegen ons af hoe we die heel en droog naar de finish konden krijgen. We besloten het in één van onze broekzakken te doen en er het beste op te hopen. Opvallend was ook dat er verder geen controle was. Zo we hoefden geen ID te laten zien bij het ophalen van de startbewijzen en hoefden we ook nergens een bandje of iets te laten zien. Goed, dit mocht de pret niet drukken.

Race-time

Het aftellen was begonnen en na een leuke opwarming mochten we van start. De eerste hindernis zorgde ervoor dat de start niet heel snel ?van start? ging. Dit kwam omdat de eerste hindernis gelijk de poort was waar je doorheen moest klimmen om te beginnen. Het zorgde er echter wel voor dat de lopers gelijk een beetje verspreid waren; elk nadeel heeft ze voordeel.

De tocht leidde ons over het circuit, het grind ernaast, zandduinen en zelfs de tribune. De hindernissen waren divers en kende genoeg uitdaging. We mochten met touwen slingeren, banden optillen, een buddy op de rug meenemen, door de modder banjeren en in het water zwemmen. We hebben ook alle weertypen voorbij voelen komen. Regen, wind en brandende zon, alles kwam voorbij.

Wat zegt meer dan duizend woorden? Een foto, dus wat zegt miljoenen woorden; een filmpje! Check hieronder een compilatie van de gehele tocht en de meeste uitdagingen:

Hope you liked it 🙂

Conclusie

We hebben ook deze keer weer enorm genoten en een mooie tijd neergezet. We liepen het in 2:18, waarbij we toch nog wel wat tijd zijn verloren door het wachten bij de hindernissen. Al met al waren we dus zeker tevreden. Ondanks dat het wel zwaar was voelden we ook dat we zeker niet aan de max van ons kunnen stonden. Daarom komen we volgend jaar terug en gaan we ook voor de 18 K met Mudmasters in Biddinghuizen.

Genieten en lekker doorbijten op het circuit en de duinen rondom het Circuit van Zandvoort. Met genoeg afwisseling en uitdaging een geschikte run voor elke ?mudrunner?.

De recap van Mudmasters 2015 staat trouwens ook nog op Youtube. Enjoy!

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Gast auteur

Regelmatig schrijven auteurs met een passie voor sport en gezond eten voor Get Super Healthy. Voel jij je ook aangesproken? Meld je aan en wie weet staat je binnenkort ook hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *