Een lekkere frisse zomersalade in 5 min op tafel

De zomer komt er aan, dus tijd voor lekker frisse salades. En natuurlijk niet te vergeten Super Healthy. In mum van tijd ben ik fan geworden van deze salade, dus ik kon het niet laten om het met jullie te delen. Het is simpel recept wat je binnen 5 minuten op tafel zet. En in de meeste gevallen heb je alle ingrediënten al in huis.

Ingrediënten

  • Komkommer
  • Vruchten (Kies bijvoorbeeld uit Mango, bosbessen of frambozen)
  • Limoen (liefst een echte en niet uit plastic flesje!)
  • Vissaus

De salade bestaat maar uit vier ingrediënten. Met de vruchten kan je prima experimenten en afwisselen.

Mijn advies is om bij de lokale supermark een aantal pakken diepvriesvruchten in te slaan. Even lekker, goed te bewaren en nog voordelig ook. Mijn lievelingsvrucht is mango, die onder andere verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Haal de benodigde vruchten de dag ervoor of ochtend zelf even uit de vriezer en leg het alvast in de koelkast om op temperatuur te komen. Overigens ook aanrader voor middag- of avondsnack in combinatie met yoghurt of kwark.

De limoen en vissaus, ook verkrijgbaar bij de Aziatische sectie in de supermarkt, zorgen voor de heerlijke frisse smaak.

Frisse zomer salade

Bereiding

Is een bereiding nog nodig 😉 Snij de komkommer in kleine blokjes en voeg deze samen met de vrucht(en) in een saladekom. Rasp de groene buitenlaag van de limoen (een echte smaakbooster) en voeg de sap van een halve limoen toe. Rond het af met een paar druppels vissaus. Wees zorgvuldig met het vissaus, want die kan nog al overheersend zijn.

En nu genieten! Hebben jullie zelf aanraders voor lekkere zomerse salades? Ik ben benieuwd.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *