5 voordelen van koffie

Niet altijd wordt koffie geassocieerd met een gezonde leefstijl en sporten. Echter heeft het drinken van koffie zeker voordelen voor je lichaam en ook je sportprestaties. Hieronder de 5 voordelen van koffie:

1. Helpt bij vetverbranding

Cafe?ne zit niet voor niets in bijna alle vetverbrandingssupplementen. Meerdere studies hebben aangetoond dat cafe?ne je vetverbranding en metabolisme tot 11% kan verhogen. Ook stimuleert het je zenuwstelsel waardoor er signalen naar je vetcellen worden verstuurd om ze af te breken.

2. Verbeterd sportprestaties

Door cafe?ne maak je meer Epinephrine (Adrenaline) aan waardoor je lichamelijke prestaties omhoog gieren. Een half uur voorafgaand aan je training ene kop koffie drinken kan je prestaties tot 12% versterken.

3. Mogelijke bescherming tegen Alzheimer, Parkinson en dementie

Koffie is geen wondermiddel en garandeert natuurlijk niet dat je nooit ziek wordt maar onderzoek heeft aangetoond dat het de kans om Alzheimer, Parkinson en dementie wel verkleint. Belangrijk hierbij is dat je ook een zeer goede eetpatroon hanteert.

4. Pijnvermindering

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen minder pijn waarnemen als ze regelmatig koffie drinken.

5. Antioxidanten

Je zou het niet verwachten maar koffie heeft een enorme hoeveelheid antioxidanten. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat koffie de meesten mensen zelfs meer antioxidanten halen uit koffie dan fruit en groente gecombineerd.

Kortom, drink dagelijks koffie maar wel met mate!

Koffie kopen Bestel uw koffie voordelig online.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *