Crossfit games

Crossfit games 2016

Morgen gaan de Crossfit games van start. Veel Crossfitters zijn meerdere keren per week intensief bezig om personal records te breken. Denk hierbij aan squaten, snatchen, cleans en meer. Voor veel Crossfitters is dit het moment om zich te meten aan anderen op wereldniveau. Je kunt je de komende periode kwalificeren voor de Crossfit games door deel te nemen aan de Crossfit open.

Wanneer

De Crossfit open van 2016 start donderdag 25 februari met de open workout 16.1. De 16 staat voor het jaar waarin de opens plaatsvinden en de cijfer achter de punt voor de workout in een reeks van 5.

Deze week begint dus de eerste workout en dit gaat 5 weken door. Iedere week wordt op donderdag een nieuwe workout gepresenteerd en hiervoor krijg je als deelnemer op vrijdag en zaterdag de kans om het uit te voeren in de box. Hieronder het volledige schema van dit jaar

  • 16.1: February 25-29
  • 16.2: March 3-7
  • 16.3: March 10-14
  • 16.4: March 17-21
  • 16.5: March 24-28

Het nut van Crossfit open

Zoals ik aangaf is de Crossfit open de mogelijkheid om je te kwalificeren voor de Crossfit games. Iedere atleet die deel wilt nemen aan de games moet dus eerst door de Open. Het doel van de open is dus om de fitste atleet te vinden in iedere regio en deze door te laten gaan naar de regionals. Ook al denken velen dat het echt nog te vroeg is om deel te nemen of al van te voren weten dat ze nooit door de open komen is het wel goed om deel te nemen als je voldoende vertrouwen hebt in je skills.

Voor Crossfitters die nog niet op een professioneel niveau zitten kunnen door deelname aan de open zien waar ze zelf nog aan moeten werken om de komende jaren wel verder te komen. Daarnaast is het ook voor de box een gelegenheid om in kaart te brengen wat de punten van verbetering zijn in de trainingen. Trainers kunnen bijvoorbeeld zien dat veel deelnemers uit de box moeite hebben met muscle-ups of double-unders, etc. en kunnen hier dan meer aandacht aan geven in de workouts.

Zelf doe ik dit jaar ook mee met Crossfit open en zal mijn ervaringen gedurende deze vijf weken met jullie delen.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *