Ingrediënten Crispy kipfajita (4 personen)
- 1 zak paprikamix
- 15 gram koriander
- 4 eetlepels mayonaise met yoghurt
- 2 theelepels Louisiana Chipotle hot sauce
- 300 gram kipfiletreepjes
- 12 1/2 gram kipkruiden
- 4 eetlepels arachideolie
- 425 gram black eyed bonen
- 4 tortillawraps tomaat
Bereiding
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Snijd de koriander fijn (houd enkele blaadjes achter als garnering) en meng met de yoghurtmayonaise en hot sauce.
Schep de kip om met de kipkruiden. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin.
Voeg de paprika toe en bak nog 2 min. en voeg vervolgens de bonen toe en bak op laag vuur 3 min. waarbij je het regelmatig omschept. Breng op smaak met peper.
Bestrijk ondertussen de tortilla's aan beide kanten met de rest van de olie.
Verhit een tweede koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's een voor een in 2 min. knapperig. Keer halverwege.
Verdeel het kip-bonenmengsel over de tortillawraps. Serveer met de pittige mayonaise en bestrooi met de achtergehouden koriander.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
445Kcal
28Eiwit
40KH
17Vet
9Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden