couscous met kipfilet

Couscous met kipfilet en abrikozenjus – Recept van de week

Deze week het recept voor couscous met kipfilet en abrikozenjus. Een heerlijke avondmaaltijd voor na het sporten. Boordevol koolhydraten en eiwitten voor een optimaal herstel.

Ingrediënten

  • 3/4 kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram couscous
  • 125 ml kokend water
  • 115 g sperziebonen (diepvries)
  • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 ui
  • 1/2 eetlepel rozijnen
  • 1/2 eetlepel abrikozenjam
  • 25 ml sinaasappelsap

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes. Dep de stukjes kipfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Verhit 1/2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes kip op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar.

Doe de couscous in een schaal, schenk er kokend water op en breng op smaak met zout en peper. Laat de couscous 6 minuten wellen en roer de korrels met een vork los.

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5-6 minuten beetgaar. Voeg basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm.

Snijd de ui in ringen. Fruit de uiringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Verdeel de couscous, de kipfiletstukjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden Couscous met kipfilet
  • kcal: 580 kcal
  • eiwit: 32 gram
  • Koolhydraten: 74 gram
  • Vet: 18 gram
Ook lekker 🙂

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *