courgettelasagne

Courgettelasagne – Recept van de week

Deze week een lasagne waarbij we de deegvellen vervangen door courgettes. Hierdoor krijg je een koolhydraatarme variant van de lasagne.

Ingrediënten courgettelasagne (6 personen)

  • 2 courgettes
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 90 gram geraspte kaas 30+
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 blikken tomatenpuree
  • 10 gram Italiaanse kruiden
  • 200 gram champignons
  • mespuntje zout
  • mespuntje peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).

Snijd de courgettes met een kaasschaaf in dunne plakken, snipper de ui en snijd de knoflook en champignons fijn.

Verhit de olie in een wok pan en fruit hier de uitjes en knoflook in tot ze goudbruin zijn. Bak vervolgens de champignons 5 minuten mee.

Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het gaar is. Vervolgens voeg je de tomaten en tomatenpuree hieraan toe met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak 10 minuten.

Beleg de bodem van een ovenschaal met courgetteplakken. Verdeel 1 soeplepel gehaktsaus over de courgette. Bestrooi dit met kaas en bedek het vervolgens met courgettesplakken. Herhaal dit proces tot het gehaktmengsel op is. Eindig met een laag courgetteplakken en kaas.

Bak de courgette lasagne 30 minuten in de oven.

Laat de courgettelasagne iets afkoelen en verdeel hem over zes borden. Garneer met peterselie.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

238
Kcal

22
Eiwit

8,3
KH

10
Vet

2,5
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.