Chocolade muffins van adukibonen – Recept van de week

Lekker genieten van chocolade muffins, af en toe moet het kunnen! Recept met gezonde en eiwitrijke peulvruchten.

Wat heb je nodig?

  • 280 gram adukibonen (geweld en uitgelekt, uit blikje kan ook)
  • 10 dadels (zonder pit)
  • 3 eetlepels rauwe cacao
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • extra: pure chocolade nibs (Te koop bij Body&Fit Shop)
chocolade-muffin-collage

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de adukibonen met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Mix alles tot een mooi egaal beslag. Schep als laatste de chocolade nibs erdoorheen. Vet 8 muffinvormpjes in met kokosolie of olijfolie. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Zet in de oven en bak de muffins in 25 minuten gaar!

Adukibonen? Watte?

Gezonder peulvruchten uit Azië met een wat zoete nootachtige smaak. Kleine, wat bollere, lichtrood tot donkerrood/bruin tot paarsachtige bonen met een dun cr?mekleurig streepje aan een kant. Adukibonen zijn uitstekend voor soepen, stoofschotels, salades, dips, desserts en in combinatie met ontbijtgranen. Adukibonen bevatten relatief veel eiwitten, oplosbare vezels, ijzer, kalium, foliumzuur en magnesium. Vergeleken met andere peulvruchten zijn adukibonen gemakkelijk te verteren.

Voedingswaarde

kcal 176 gram, vet 7 gram, eiwit 5 gram, koolhydraten 21 gram, vezels 4 gram

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Reacties 2

    1. Roel

      Al ken ik niet de volledige in-en-outs van dit recept sta ik graag in de keuken en kan ik wel antwoord geven op je vraag. De bonen kunnen na het wellen direct worden gebruikt in het recept, je hoeft deze niet eerst te koken.

      Door het wellen worden de Adukibonen zacht zodat ze te gebruiken zijn voor het beslag. Doordat je het beslag later bakt is koken van de bonen zelf niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.