Chips van boerenkool

Chips van boerenkool – Recept van de week

Deze week een gezondere alternatief voor chips. Ja je leest het goed. Een gezonder variant op CHIPS! In plaats van aardappel gebruiken we boerenkool als basis en bakken het af in de oven.

Ingrediënten chips van boerenkool (4 personen)

  • Boerenkool
  • zonnebloemolie
  • sojaolie
  • knoflookpoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).

Was de boerenkool en laat dit goed uitlekken, dep het eventueel droog met een theedoek

Meng de boerenkool in een grote schaal met de zonnebloemolie, sojaolie, knoflookpoeder, cayennepeper, peper en zout.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool. Zorg ervoor dat de bladeren elkaar niet bedekken.

Bak de bladeren 10 minuten en zorg ervoor dat ze niet aanbranden.

Eet smakelijk!

Tip: varieer met paprika en knoflookteentjes. Mix 1 paprika met 2 teentjes knoflook. Voeg 1 eetlepel sojaolie en 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg een mespuntje zout en peper toe. Drenk de boerenkoolbladeren (hele bladeren) hierin en bak ze 15 minuten in de oven.

Voedingswaarde per persoon

110
Kcal

4,2
Eiwit

4,7
KH

7,7
Vet

2,7
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *