Ingrediënten boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen (4 personen)
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram volkorenbloem
- 16 gram bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 1 mespunt zout
- 350 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- 50 gram boter
- 150 gram blauwe bessen
- 4 eetlepels ahornsiroop (optioneel)
Bereiding
Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom.
Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat.
Voeg de eieren toe en klop erdoor.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin en Keer na 3 min.
Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.
Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon.
Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken.
Verdeel de bessen erover, besprenkel eventueel met de ahornsiroop en serveer.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen per persoon
405Kcal
12Eiwit
53KH
15Vet
5Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden