bietencarpaccio

Bietencarpaccio met pistachenootjes – Recept van de week

Het eten van rode biet heeft ontzettend veel voordelen. Zo is het een belangrijke antioxidant en verbetert het je uithoudingsvermogen en prestaties. Bietensap is namelijk weerstandverhogend en zorgt voor een verbetering van de zuurstofopname in het lichaam. Aangevuld met avocado en pistachenoten is wordt het een een ware feest van antioxidanten en goede vetten voor je lichaam.

Ingrediënten Bieten°Carpaccio met pistache?nootjes (voor 4 personen)

  • 480 gram gekookte bieten (4 grote bieten)
  • 180 gram avocado (1 avocado)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • 30 gram pistachenootjes
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de bieten in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd eveneens in dunne plakjes.

Neem drie bietenschijfjes en twee avocadoschijfjes apart, en snijd uit deze schijfjes een sterrenvorm met behulp van een papieren ster.

Leg drie bietenschijfjes op een bord. Leg op elk schijfje een avocadoschijf. Leg op elke avocadoschijf weer een bietenschijfje en ga zo door totdat je drie kleine torens hebt.

Roer het citroensap met de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing voorzichtig over de bietentorentjes.

Hak de pistachenoten grof met een scherp mes en garneer hiermee de torentjes.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

235
Kcal

4
Eiwit

10
KH

17
Vet

6
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.