bieten-chocoladebrownie

Bieten-chocoladebrownies – Recept van de week

Deze week een gezondere variant van een chocoladebrownie. We maken een bieten-chocoladebrownie.

Ingrediënten Bieten-chocoladeprownies (8 personen)

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 5 eetlepels kraanwater
  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 100 gram (biologisch) pure chocolade
  • 75 ml olijfolie
  • 120 ml ahornsiroop
  • 100 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 250 ml alpro (op te kloppen)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat 5 min. staan.

Giet de bietjes af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Houd 1 eetlelepel bietenpuree apart voor de bietenroom.

Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Verwarm de olie (laat niet koken), neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten. Voeg 100 ml ahornsiroop, het lijnzaadmengsel en de bietenpuree toe.

Zeef de speltbloem, het bakpoeder en de cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor en schenk het beslag in de brownievorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

Klop ondertussen de alpro en de rest van de ahornsiroop met een handmixer lobbig. Swirl met een sat?prikker de rest van de bietenpuree door de room.

Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd in stukken en serveer met de room.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde bieten-chocoladebrownie per persoon

375
Kcal

5
Eiwit

29
KH

25
Vet

6
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.