Beter slapen

Beter slapen met 4-7-8 techniek

Voor sporters is slaap essentieel. Dit is namelijk het moment dat jouw spieren herstellen en jij jezelf oplaad om nog beter te presteren. Hierbij is beter slapen essentieel. In dit artikel leggen wij uit hoe je door het toepassen van de 4-7-8 ademhalingstechniek je slaap kunt verbeteren, maar ook je hartslag kunt verlagen om beter om te gaan met stresssituaties.

4-7-8 techniek

De uitvoering van deze techniek is vrij makkelijk. Je moet 4 seconden inademen via je neus, je adem zeven seconden vasthouden en tot slot 8 seconden door je mond uitademen. Je herhaalt dit 4 keer en dit zorgt ervoor dat je hartslag aanzienlijk daalt waardoor de spanning in je lichaam afneemt en makkelijker in slaap valt.

Het ontspannen in slaap vallen heeft invloed op de volledige nacht en ook de manier waarop je wakker wordt. Als je stressvol in slaap valt dan is de kans groot dat je ‘s nachts meerdere keren wakker wordt. Je kunt al raden dat je de kans op wakker worden in de nacht aanzienlijk verminderd als je ontspannen in slaap valt.

Erg belangrijk bij deze techniek is dat je niet te snel telt of tussendoor ademhaalt. Ook al heb je de neiging om sneller te tellen doe dit niet. Het is belangrijk om je goed aan de regels te houden van deze techniek omdat je anders het effect ervan teniet doet.

Dr. Weil

Deze techniek is ontwikkelt door professor Andrew Weil. Hij kwam tot de ontdekking dat het inademen van 4 seconden je dwingt zuurstof op te nemen. Het vasthouden van je adem gedurende 7 seconden de zuurstof door je lichaam verspreidt. Het uitademen van 8 seconden afvalstoffen uitademt. In onderstaand filmpje legt hij uit hoe je deze techniek toepast.

Wacht niet langer en pas deze techniek toe! Wij zijn zeer benieuwd naar jullie ervaringen.

Voeding & slaap tips nodig?

Ontvang wekelijks drie nieuwe tips

Reacties 3

  1. Post
   Author
   Erhan

   Ik ben erg blij met deze techniek 🙂

   Ik pas het regelmatig toe voordat ik ga slapen en merk dat ik daardoor beter en sneller slaap. Ook op zakelijk gebied werkt het goed. Voorafgaand aan een presentatie of een belangrijke meeting bijvoorbeeld.

 1. Pingback: Top 3 populairste sport & gezonde voeding artikelen in 2016 - Get Super Healthy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *