Ingrediënten basilicumrissotto van bloemkool met zalm (4 personen)
- 1? bloemkool (800 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram zalm
- 100 gram geraspte belegen kaas
- sap van 1/2 citroen
- 2 takjes basilicum
- 1 eetlepel cr?me fra°Che
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels zwarte peper
- zout naar smaak
Bereiding
Rasp de bloemkool met een grove keukenrasp.
Verhit de olie in een wok en pers de knoflook teentjes uit en fruit ze mee.
Wok de geraspte bloemkool op middelhoog vuur, schep de bloemkoolkorrels regelmatig om.
Maal ondertussen flink wat peper en haal de stukken zalm er doorheen zodat ze een jasje van peper hebben.
Leg de zalm op een voorverwarmde grillpan en gril de stukken aan beide kanten krokant, ca. 6 min.
Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de citroensap, de cr?me fra°Che en de kaas door de risotto.
Bak de risotto nog een paar minuten door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer de risotto met de zalm in een diep bord.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
445Kcal
39Eiwit
7KH
28Vet
4,4Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden