bananen-notenbrood

Bananen-notenbrood – Recept van de week

Deze week maken we bananen-notenbrood. Door de noten krijg je goede vetten binnen en maken de dadels het brood ene beetje zoet terwijl we geen suiker gebruiken.

Ingrediënten bananen-notenbrood (10 personen)

  • 400 gram bananen
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 140 gram ongebrande pecannoten
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 125 gram cr?me fra°Che
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Prak de banaan en snijd de dadels in plakjes. Houd 10 pecannoten apart en hak de rest grof.

Zeef de bloem, kaneel, het zout en bakpoeder boven een grote kom.

Mix de boter met een mixer tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en vervolgens de cr?me fra°Che toe. Schep door het bloemmengsel.

Schep de bananenpuree, dadels en gehakte noten door het beslag en verdeel over de cakevorm.

Verdeel de rest van de noten erover en druk deze een beetje in het beslag.

Bak de cake in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Controleer na 40 min. op gaarheid door de sat?prikker erin te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde bananen-notenbrood per persoon

380
Kcal

7
Eiwit

35
KH

23
Vet

3
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *