Deze week een aubergineburger waarbij we het vlees vervangen door een puree van broccoli, pecannoten, kaas en ei.
Ingrediënten aubergineburger (4 personen)
- 4 eieren
- 1 kleine broccoli (400 gram)
- 160 gram pecan noten
- 3 handjes geraspte kaas
- snuf peper en zout
- 1 aubergine
- 4 cherrytomaatjes
- 2 handjes kiemplantjes
- 4 theelepels rode pesto
Bereiding
Pureer de rauwe broccoliroosjes, pecannoten en kaas met het ei, peper en zout tot een smeu?g mengsel en kneed het vervolgens tot 4 burgers.
Doe een beetje olie in een koekenpan.
Bak de burgers aan 2 kanten bruin, wees voorzichtig met het omdraaien.
Snijd de aubergine terwijl de burgers in de pan bakken in 8 dikke schijven en smeer ze in met wat olijfolie.
Leg de schijven tussen de gril tot ze streepjes hebben.
Beleg de aubergine met de burger, cherrytomaat, pesto en kiemplantjes.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
248Kcal
10,4Eiwit
5,5KH
19,6Vet
2,5Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden