Een gezondere variant van tiramisu waar geen alcohol zit. het blijft een toetje maar op zn tijd moet het kunnen. Daarnaast bevat rabarber veel calcium, kalium, magnesium en veel vitamine B1, B2, B6 en C.
Ingrediënten Aardbei rabarber tiramisu
- 600 gram rabarber
- 1 eetlepel kaneel
- 500 gram halvolle kwark
- 100 gram halfvolle yoghurt
- 300 gram aardbeien
- 12 lange vingers
- 15 g cacaopoeder, ongezoet
- 3 eetlepels zoetstof
Bereiding
Snijd de rabarber in stukken en laat samen met 1 el zoetstof, kaneel ca. 10-15 minuten stoven.
Laat de rabarbercompote afkoelen.
Roer de kwark, yoghurt en en zoetstof tot een romig mengsel.
Snijd de aardbeien in plakjes. Leg 12 lange vingers in een ovenschaal.
Verdeel er afwisselend plakjes aardbei, rabarbercompote en room over en zet ca. 30 minuten in de koeling.
Bestuif met cacaopoeder.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
147Kcal
10Eiwit
15KH
4Vet
3Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden