aardbei rabarber tiramisu

Aardbei rabarber tiramisu – Recept van de week

Een gezondere variant van tiramisu waar geen alcohol zit. het blijft een toetje maar op zn tijd moet het kunnen. Daarnaast bevat rabarber veel calcium, kalium, magnesium en veel vitamine B1, B2, B6 en C.

Ingrediënten Aardbei rabarber tiramisu

  • 600 gram rabarber
  • 1 eetlepel kaneel
  • 500 gram halvolle kwark
  • 100 gram halfvolle yoghurt
  • 300 gram aardbeien
  • 12 lange vingers
  • 15 g cacaopoeder, ongezoet
  • 3 eetlepels zoetstof

Bereiding

Snijd de rabarber in stukken en laat samen met 1 el zoetstof, kaneel ca. 10-15 minuten stoven.

Laat de rabarbercompote afkoelen.

Roer de kwark, yoghurt en en zoetstof tot een romig mengsel.

Snijd de aardbeien in plakjes. Leg 12 lange vingers in een ovenschaal.

Verdeel er afwisselend plakjes aardbei, rabarbercompote en room over en zet ca. 30 minuten in de koeling.

Bestuif met cacaopoeder.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

147
Kcal

10
Eiwit

15
KH

4
Vet

3
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *