6 tips voor een geschikte sport BH

Als je gaat sporten is een goede sport bh een must. Maar welke sport bh is nu geschikt voor welke sport?E?n van de belangrijkste aandachtspunten bij het sporten is dat je borsten goed worden ondersteund. Sporten en intensief bewegen zorgt voor grote druk op het weefsel van de borsten en de huidstructuren, wat kan leiden tot beschadiging. Op de lange duur kan de huid hierdoor gaan uitrekken en kunnen je borsten gaan hangen.
  Het dragen van een gewone bh kan het bewegen van de borsten met 38 procent terugbrengen. Een speciaal hiervoor gemaakte sport bh zorgt er echter voor dat je borsten maar liefst 75 procent minder bewegen.

Waar moet je op letten?

  • Let op comfort en de pasvorm. De beha moet niet zo strak zitten dat je moeilijk kunt ademhalen, maar wel zo strak dat hij niet verschuift.
  • De bh moet overal op dezelfde hoogte zitten en mag aan de achterkant niet omhoog kruipen.
  • De bandjes moeten zacht en breed zijn en mogen niet in je huid snijden.
  • Kies voor ademend materiaal en vermijd stoffen die zweet absorberen, zoals puur katoen.
  • Als je een sport bh past, spring of loop dan even rond om te voelen of je borsten wel goede ondersteuning hebben.
  • Hef je armen boven je hoofd om te controleren of de elastische onderrand niet naar boven schuift. Gebeurt dat wel, dan heb je een kleinere omvang nodig.

Welke sport BH past bij jou?

De hoeveelheid ondersteuning die je nodig hebt hangt onder andere af van je cupmaat. Hoe groter je borsten, des te meer ondersteuning je nodig hebt. Ook het soort sport dat je beoefent is van belang. Bij Hunkem?ller verkopen ze diverse sport bh's die zowel comfortabel als fashionable zijn.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Hester van Schaik

4 a 6 keer per week in de sportschool te vinden. En... de enige vrouw in dit team om voor wat diversiteit te zorgen. Last but not least: I love cookies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *