3 sportartikelen die je in huis moet hebben – Mijn sport ochtendroutine

Met slechts een paar eenvoudige hulpmiddelen kun je van je eigen huis een waar sportcentrum maken. Ik doe het al, jij ook? Zorg dat je de volgende accessoires altijd bij de hand hebt, dan heb je geen excuus meer om niet te sporten:

1. Fitnessmat

Sporten op een harde vloer is niet fijn. Zelf heb ik laminaat in huis liggen, zoals veel van jullie. Met een harde vloer heb je een goede fitnessmat nodig in huis. Een fitnessmat geeft demping, kou trekt niet door uit de vloer en de ondergrond blijft netjes schoon. Daarnaast is het vaak van zacht materiaal. Voor oefeningen als planken en push ups is dit een stuk fijner. Ook de yoga fans zweren erbij. Wat inmiddels een tijdje op mijn to do list blijft hangen.

Zorg dat je het materiaal eenvoudig kunt reinigen. Oprollen is ook een must zodat je de fitnessmat snel kunt opbergen. Met mijn huisje in Amsterdam woon ik niet zo groot, dus het makkelijk opbergen scheelt een hoop. Ik leg (lees verstop) hem altijd naast m?n bank in de woonkamer.

2. Een timer

Bij oefeningen zoals de 7-minute workout is tijd van belang. Een timer is ook een goede manier om een vast blokje te reserveren gedurende de dag. Je kunt een kookwekker gebruiken, zelf gebruik ik de smartphone als mijn persoonlijke coach. Er zijn diverse 7-minute workout apps verkrijgbaar, daarnaast gebruik ik een stopwatch app met meerdere timers. Met verschillende profielen kan ik van tevoren kiezen hoe lang ik train, en met welke specifieke verdeling van tijd.

De 7-minute workout apps werkt heel goed. Zelf gebruik ook een aantal Runtastic sport apps (overzicht iOS + Android), waaronder de Squats (iOS + Android) en Push-Ups apps (iOS + Android). Hier volg je dagelijks een workout. En je raadt het al, dagelijks gaan je doelen omhoog. Zo doelgericht trainen werkt heel goed voor mij.

3. Gewichten

Om je spieren lekker strak te maken kan een paar honderd gram gewicht al een groot verschil maken. Met polsbanden of kleine dumbells maak je de routine net wat pittiger. Daarnaast heb ik aantal gewichten in huis. Een setje kan je al voor een paar tientjes bij Decathlon halen. Geen gewichten in huis? Gebruik een fles water of frisdrank, ideale gewichten!

Naast de gewichten maak ik ook gebruik van de bank in de woonkamer. Ga in hurkstand voor je bank zitten en druk jezelf 10 keer omhoog met je armen. Doe dit 3 keer met tussenpauzes van 30 seconden.

Zorg dat jouw attributen altijd binnen handbereik zijn maar niet in de weg liggen. Zo kun je thuis snel aan de slag met een gezonde workout!

Welke sportaccessoires helpen jou thuis te oefenen?

Share this Post

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *