zeewierpasta

Zee­wier­pas­ta met groen­te­saus & zalm – Recept van de week

Deze week maken we een zeewierpasta. Naast de eiwitten, magnesium, calcium, jodium en natrium in zeewier halen we ook goede vetten uit zalm.

Ingrediënten zeewierpasta (4 personen)

  • 100 gram zeewiertagliatelle
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
  • 200 ml slagroom
  • 0.05 g saffraan
  • 350 gram zalm
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Kook de zeewierpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok.

Bak de roerbakgroente 4 min. op hoog vuur en voeg de slagroom en saffraan toe. Laat 1 min. inkoken op hoog vuur.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan.

Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege.

Giet de pasta af en meng met de groente-saffraansaus en serveer met de zalm.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde zeewierpasta per persoon

590
Kcal

25
Eiwit

14
KH

46
Vet

11
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Annet Brons

Twitter

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding en advies over training? neem dan contact op met Annet via 06-24830371 of kijk op annetbrons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *