venkel-sinaasappelsalade

Ven­kel-si­naas­ap­pel­sa­la­de – Recept van de week

Deze week maken we een lekkere Venkel-sinaasappelsalade met oregano. Naast venkel en sinaasappel speelt radijs ook een grote rol. De pittige smaak van de radijs samen met de frisse venkel en sinaasappel is overheerlijk.

Ingrediënten venkel-sinaasappelsalade (4 personen)

  • 1 teen knoflook (kleine teen)
  • 6 takjes verse oregano (alleen de blaadjes)
  • 3 handsinaasappels
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 1 bosje radijs
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Snijd de knoflook heel fijn en de helft van de oreganoblaadjes in reepjes.

Boen 1/3 van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

Klop de knoflook, oregano, het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken van een 1⁄2 cm breed.

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de radijs in plakjes. Schep de dressing, sinaasappel, venkel en radijs door elkaar.

Verdeel de rest van de oreganoblaadjes erover.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde venkel-sinaasappelsalade per persoon

170
Kcal

3
Eiwit

12
KH

11
Vet

5
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *