romige kipkerrie met gember

Ro­mi­ge kip­ker­rie met gem­ber – Recept van de week

Deze week maken we een heerlijke kipkerrie met gember met rijst. Door de rijst doen we amandelen en munt. De goede vetten in amandelen, koolhydraten in rijst en de eiwitten in kip zorgen voor een goed after workout gerecht.

Ingrediënten Romige kipkerrie met gember (4 personen)

  • 300 gram basmatirijst
  • 3 cm verse gember
  • 300 gram kipdijfilet
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml kraanwater
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel kerrie
  • 50 gram bloem
  • 200 ml amandel om mee te koken
  • 6 takjes verse munt
  • 50 gram amandelen
  • 600 gram spinazie
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schil ondertussen de gember en doe met de kip, kippenbouillon en het water in een pan.

Breng dit aan de kook en draai het vuur laag en laat 10 min. garen.

Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar.

Houd de bouillon warm op de kleinste pit.

Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kerrie en bloem toe en laat al roerend 3 min. op laag vuur garen (roux).

Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe.

Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof.

Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken.

Meng de munt en amandelen door de rijst.

Serveer met de kipkerrie en spinazie.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde Romige kipkerrie met gember per persoon

690
Kcal

30
Eiwit

72
KH

30
Vet

7
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Annet Brons

Twitter

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding en advies over training? neem dan contact op met Annet via 06-24830371 of kijk op annetbrons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *