picanha met kruidenrub

Pi­can­ha met krui­den­rub – Recept van de week

Deze week maken we Picanha met kruidenrub op de barbeque. Nu het weer mooi weer is gaat natuurlijk de barbeque aan. En wat kun je beter maken op de barbeque dan een heerlijk mals stuk rundvlees.

Ingrediënten Picanha met kruidenrub (8 personen)

  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 tl zeezout
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepels chilipoeder
  • 2 sinaasappels (schoongeboend)
  • 1 kg picanha (rundvlees, op kamertemperartuur)
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Zet de barbecue aan.

Maal het venkelzaad in de vijzel en voeg de knoflook en het zout toe en maal tot gladde pasta.

Meng de rest van de kruiden door de rub en rasp de oranje schil van de sinaasappels boven de rub.

Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in en wrijf het vlees rondom in met de rub.

Gril met de vetrand naar beneden op hoog vuur 3 min. Keer om, draai het vuur laag.

Sluit de barbecue en gril tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt ca. 20 min.

Neem het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten en snijd vervolgens in dunne plakken en serveer.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde Picanha met kruidenrub per persoon

215
Kcal

25
Eiwit

1
KH

12
Vet

1
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *