kikkererwtensalade met zalm

Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met zalm – Recept van de week

Deze week maken we een heerlijke kikkererwtensalade met zalm. Een gerecht met veel goede vetten en eiwitten.

Ingrediënten kikkererwtensalade met zalm (4 personen)

  • 300 gram winterpeen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels milde yoghurt
  • 700 gram kikkererwten
  • 300 gram zalmfilet
  • 40 gram rucola
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1/2 cm.

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de peen 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg peper en eventueel zout toe en schep regelmatig om.

Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen.

Doe de uiringen een kommetje, schenk er heet water over en laat staan tot gebruik.

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Voeg de sperziebonen toe aan de peen en bak 3 min. mee.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Meng het citroenrasp en 4 el -sap met de tahin en yoghurt tot een dressing.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Meng vervolgens in een grote schaal met de dressing en schep de wortel en sperziebonen erdoor.

Bestrijk de zalmfilet met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege.

Laat de ui uitlekken en schep met de rucola door de kikkererwtensalade.

Verdeel de zalm in stukken over de salade en serveer.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde kikkererwtensalade met zalm per persoon

520
Kcal

29
Eiwit

30
KH

28
Vet

16
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Annet Brons

Twitter

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding en advies over training? neem dan contact op met Annet via 06-24830371 of kijk op annetbrons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *