jacked sweet potato

Jacked sweet potato – Recept van de week

Deze week maken we gepofte zoete aardappel met lekkere extra’s. Je kunt deze op de barbecue gooien of in de oven. Aangezien het morgen mooi weer wordt gaan wij in dit recept voor de barbecue.

Ingrediënten jacked sweet potato (4 personen)

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 bosuitjes
  • 5 gram bieslook
  • 5 gram munt
  • 50 gram feta
  • 200 gram hüttenkäse
  • 1/2 eetlepel sriracha
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Steek de barbecue aan.

Boen de aardappelen schoon, leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw goed dicht.

Leg de aardappelen tussen de gloeiende kooltjes aan de rand van de barbecue.

Rooster ca. 40 min. met de deksel op de barbecue en keer halverwege.

Controleer na 30 min. of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.

Gaat de vork er gemakkelijk in, dan zijn de aardappelen gaar.

Neem ze voorzichtig uit de kooltjes en leg op een grote schaal.

Maak voorzichtig de folie op (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de bieslook en blaadjes munt fijn.

Verkruimel de feta.

Meng de ui, feta en kruiden door de hüttenkäse.

Snijd de aardappelen kruislings in schep het kaasmengsel erop.

Besprenkel met de sriracha en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde jacked sweet potato per persoon

275
Kcal

11
Eiwit

44
KH

5
Vet

5
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Annet Brons

Twitter

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding en advies over training? neem dan contact op met Annet via 06-24830371 of kijk op annetbrons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *