groentespiezen met tijmolie

Groentespiezen met tijmolie – Recept van de week

Deze week maken we groentespiezen met tijmolie. Vaak wordt op de barbecue vlees of kipspiezen gegooid maar je kunt natuurlijk ook een heerlijke vegetarische variant maken.

Ingrediënten groentespiezen met tijmolie (4 personen)

  • 1 courgette
  • 1 venkelknol
  • 50 ml olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • 1 aubergine
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Steek de barbecue aan.

Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm.

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol.

Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de helften in parten.

Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm.

Bestrooi alle groenten met peper en eventueel zout.

Meng de olie met de tijm en het venkelzaad.

Maak spiezen van de courgette, spiezen van de venkel en spiezen van de aubergine. Bestrijk de groenten licht met de kruidenolie.

Gril de aubergine 12 min. op de barbecue en de courgette en venkel 8 min. Keer regelmatig.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde groentespiezzen met tijmolie per persoon

165
Kcal

3
Eiwit

8
KH

13
Vet

4
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Annet Brons

Twitter

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding en advies over training? neem dan contact op met Annet via 06-24830371 of kijk op annetbrons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *