broodje pulled paddo's

Brood­je pul­led pad­do’s – Recept van de week

Deze week maken we pulled paddo’s. Dit is een vegetarische variant van de pulled pork en pulled chicken.

Ingrediënten Broodje pulled paddo’s (4 personen)

  • 4 eetlepels ketchup
  • 6 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels Tabasco chipotle
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 500 gram duinvoetjes (paddenstoelen)
  • 200 gram gesneden spitskool
  • 150 gram peen julienne
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel gele mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 10 gram peterselie
  • 4 vloerkadetten
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de ketchup, de helft van de azijn, de basterdsuiker, tabasco en de paprikapoeder in een pan en breng aan de kook.

Laat de saus 2 min. zachtjes koken en neem van het vuur.

Trek de duinvoetjes in draden van ca. een ½ cm dik uit elkaar en leg ze in een ovenschaal.

Besprenkel de duinvoetjes met de saus en bak 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

Doe de kool en peen julienne in een schaal.

Meng de mayonaise, mosterd, honing en de rest van de azijn tot dressing en schep door de kool.

Snijd de peterselie fijn en meng door de koolsalade.

Snijd de vloerkadetten open en neem de pulled paddenstoelen uit de oven en schep nog een keer om.

Verdeel ze over de broodjes en schep er een lepel koolsalade op.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde broodje pulled paddo’s per persoon

420
Kcal

12
Eiwit

45
KH

16
Vet

7
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Share this Post

Over de auteur

Annet Brons

Twitter

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding en advies over training? neem dan contact op met Annet via 06-24830371 of kijk op annetbrons.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *